Glutenfria Muffins med Banan- & Pistage

När man tänker på det är dessa muffins ju bara en pimpad gröt i lyxförpackning. Därför vågar jag skriva att dessa muffins går utmärkt att äta som frukost. Vissa av er kanske kommer tycka de är för söta, men jag är immun mot sådana kommentarer efter 10 år i Italien där man bara äter kakor till frulle. Så, låt mig presentera dessa glutenfria banan- och pistagemuffins för er. De slänger ni ihop på fem minuter. Max. Sedan ställer ni in dem cirka en halvtimme i ugnen och medan de bakas har ni tid att både duscha och sminka er. En perfekt morgonrutin om ni frågar mig.

Dessa muffins är goda som de är. Men som det mesta i livet blir saker och ting lite bättre när man går all in. Pricken över i. Grädde på moset. Topping på muffinsen. Därför valde jag att smeta på lite helt vanlig färskost. Och ringla över pistagekräm. Och strö över finhackade pistagenötter. Blev ju inte sämre direkt. Men alla sådana val är extraval som man bestämmer själv om man vill hänge sig åt eller inte.

Jag har förresten några fler recept på muffins här på hemsidan som jag tycker ni ska spana in. Stannar vi på frukosttemat, kan ni exempelvis göra dessa frukostmuffins med keso och banan. Och då jag älskar att stoppa banan i frukostmuffinsen (usch, det lät nästan lite vulgärt) så kan ni också spana in dessa bananmuffins med bananfrosting.


Kommentera mera!


Looking for Something?