Pasta med Ricotta & Zucchiniblommor

Vissa av mina pastarecept flyger mer än andra. Alltså baserat på antalet likes jag får på Instagram. Jag börjar inse vad det beror på. Det handlar ju inte om pastan i sig, för tycks älska pasta lika mycket som jag. Men ibland gör jag pasta på råvaror som är enkla att hitta i Italien, men som kanske inte är lika lätta att få tag på hemma i Sverige. Som zucchiniblommor. När de är i säsong finns de överallt i Milano. Och de kostar mer eller mindre ingenting. I jämförelse med vad du får betala i Sverige – om du nu har lyckan att finna dem, vill säga.

När jag publicerade detta recept blev jag först lite förvånad över att det inte fick den uppmärksamhet det förtjänade. Zucchiniblommor som är så underbart gott. Tills jag insåg, att nä – det är ju ingen som kommer att spara ett recept som är omöjligt att göra. Men vi kan väl komma överens om en sak ändå? Spara detta receptet bland era favoriter, tills den där gången ni är på resa i Italien och har möjlighet att besöka en lokal marknad. Då köper du med dig ett gäng zucchiniblommor hem och lagar denna pasta. Du kommer inte ångra dig, jag lovar.

En kompis frågade mig vad zucchiniblommor egentligen smakar. Jag kunde inte svara. Lite bittert och sött på samma gång, kanske? En smak som inte går att jämföra med många andra, därför är det så svårt att beskriva. Man måste testa för att få veta, helt enkelt.


Kommentera mera!


Looking for Something?