Agnolotti med Ricotta- och Olivfyllning

Det är inte ofta jag ställer mig och gör färsk pasta. Men när jag väl gör det, tänker jag alltid att detta borde jag göra oftare. Det är nämligen ren, skär terapi för själen att göra pasta från grunden. Det är också så tillfredsställande att få ihop en perfekt deg som liksom bara vill det du själv vill. Det händer ju inte alltid, såklart. Men jag vill ändå påstå att jag kommit på trixet för att i 99 procent av fallen få till en riktigt smidig deg. Glöm regeln 100 g mjöl + 1 ägg per portion pasta. Kom istället ihåg regeln 100 g mjöl + 70 g ägg. 70 gram ägg kan se olika ut beroende på hur stora dina ägg är. Men ofta innebär det två gulor och lite vita.

Denna gång valde jag att göra agnolotti. Kanske för att jag kände mig inspirerad från vårens resa till Piemonte. Det är nämligen därifrån agnolotti kommer. Men de är fyllda och serverade på ett helt annat vis än jag gjort här. I Piemonte fyller man sina agnolotti med kött och serverar dem i en köttbuljong. Jag, å andra sidan, vände mig till kylen för att se vad som fanns hemma. Ricotta, oliver, citron och parmesan blev en riktigt god fyllning. Och brynt smör med rosmarin fick ersätta köttbuljongen. Otroligt gott. Tänk att få njuta av sitt eget hantverk på det viset. Så värt tiden man lägger ner.

I mitt inlägg på Instagram visar jag tydligare hur man viker pastan. Det är lite svårt att förklara i text även om jag har gjort mitt bästa i receptet här nedan. Spara gärna receptet även på Instagram, så har du det alltid nära till hands när du vill göra egna agnolotti nästa gång.


Kommentera mera!


Looking for Something?