Vispad Feta med Ugnsbakade Oliver

Jag har fått någon slags förkärlek för fetaost denna sommar. Antagligen för att den är så sjukt god tillsammans med vattenmelon och mynta i världens fräschaste sallad. Jag köper på mig block efter block av osten och stoppar kylen full. Alltid redo, så att säga. Men även om jag älskar feta- och vattenmelonsallad så finns det en gräns på hur mycket jag kan äta innan jag tröttnar. Och jag har kanske närmat mig den gränsen nu. Jag behöver en paus. Jag behöver komma på andra användningsområden för fetaosten som nu ligger och tar plast i min kyl. Vispad feta, är svaret.

Att vispa fetaost till en kräm tillsammans med yoghurt, honung och citron går snabbt och blir en otroligt god röra. Men det blir ju också roligare om man har något att servera till den. Därför slängde jag snabbt ihop en topping bestående av ugnsbakade oliver. Inte svårare än så.

Något att skopa upp röran behöver man också. Bröd är fördelaktigt. Men har man inget sådant hemma får man komma på en lösning. Stekpannebröd gör du snabbt av ett fåtal ingredienser. Det ska inte jäsa och blir klart i stekpannan på bara några minuter. Recept på vispad feta, ugnsbakade oliver och stekpannebröd hittar du här nere.

>> Fler sätt att använda fetaost på? Testa denna friterade fetaosten med honung och timjan


Kommentera mera!


Looking for Something?