Pasta med Ugnsbakade Tomater & Ricotta

Jag ska erkänna att jag inte har ätit mycket vettigt den senaste tiden. Eller. Vettigt, och vettigt. Jag har ätit sallader, flera kilo vattenmiljon och x antal mackor. Saker som jag inte behövt sätta på ugn och spis för, med andra ord. Med den extrema värme som härjat i Milano den senaste tiden (alldeles för tidigt på året och alldeles för ihärdigt) har jag nämligen tappat aptiten. Och viljan att laga mat. Eller att ens använda ugn och spis som gör lägenheten ännu varmare än den redan är.

>> Fler recept på enkla pastarätter? Testa denna linguine med misosmör och parmesan

Men för några dagar sedan när jag var ute och sprang tidigt på morgonen (innan temperaturen stiger över 30 grader) märkte jag att jag hade noll energi kvar i kroppen. Inte så konstigt. Energi in, energi ut. Så när jag kom hem bestämde jag mig för att trotsa värmen. Jag behövde äta mer kolhydrater. Det mynnade ut i detta recept: pasta med ugnsbakade tomater och ricotta.

>> Det finns en highlight sparad med receptet på Instagram

Det här är väldens enklaste pastarecept. Det krävs liksom nästan inget arbete alls. Däremot blir rätten godare om tomaterna får längre tid på sig i ugnen. Sänk temperaturen till 125 grader och låt dem baka i minst två timmar så ska du se att dina ugnsbakade tomater får en helt annan smakbild. Har du inte så mycket tid över, kan du naturligtvis höja värmen och baka dem kortare tid. Du bestämmer själv. I slutet av tillagningen lägger du till ricotta och därmed är mer eller mindre hela såsen gjord. Hur svårt? Inte alls.

Jag serverade min tomat- och ricottasås med en pasta jag inte visste jag hade hemma, men som jag hittade längst in i skafferiet. Jag kallar den för turistpasta och är sådan där pasta som ofta kommer i flera olika färger och säljs i butiker som anser sig vara autentiska. Vet inte riktigt hur den kommit in i mitt hem, men den var faktiskt helt ok god. Du kan såklart välja vilken pasta du vill.


Kommentera mera!


Looking for Something?