Frukostmuffins med Keso & Banan

Jag äter mycket hellre sött än salt till frukost. Inte till den grad att jag vill äta en massa socker och annat onyttigt tjafs det första jag gör på morgonen. Men om valet står mellan en avokadomacka och en smoothiebowl, då faller valet oftast på den senare. Jag tycker om att göra nyttigare versioner av efterrätter till frukost. Och om du tittar in på taggen Dessert till Frukost, så ser du några av mina exempel på det. Jag menar, vem vill inte starta dagen med en cheesecake? Eller med en tartelette? Eller med dessa frukostmuffins med keso och banan.

Jag är lite emot ordet nyttig, för det som är nyttigt för mig kanske inte alls är nyttigt för dig. Vi har alla våra preferenser och förhoppningsvis känner vi våra kroppar tillräckligt väl att veta vad de behöver. Jag vet i alla fall, att både min kropp och själ mår bra om jag får starta dagen med något gott. Något att längta till redan kvällen innan när jag går och lägger mig. Dessa frukostmuffins med keso och banan är precis det. Något att längta till.

De blir allra bäst och godast om du gör dem en dag i förväg. Mest för att de då hinner sätta sig och konsistensen blir så där tuggig och god. Dessutom är de helt omöjliga att ta bort från muffinsformen om du ska äta dem varma (bara en heads up!). Du kan servera dem precis som de är. När jag gjorde mina, hade jag dock vispad mascarpone över från detta recept och den passade utmärkt på toppen. Testa vettja!


Kommentera mera!


Looking for Something?