Risotto med Burrata, Citrusskal och Basilikaolja

Jag skulle ljuga om jag skrev att detta är mitt recept. För det är det inte. Det är helt och hållet inspirerat av min kompis Lello nere i Milano. Han driver produktionsbolaget Chef in Camicia tillsammans med två av hans vänner, Andrea och Nicoló. Jag har arbetat med dem från start, när de inte hade mer än en handfull följare på sociala medier. Idag är de ett av Italiens största produktionsbolag när det kommer till matrelaterad content. Häftigt.

Receptet är alltså Lellos. Men när han gjorde det på Chef in Camicias Instagram, blev jag såld direkt. Det är världens enklaste risotto, du behöver inte ens lägga ner tid på att göra en god buljong. Den späds nämligen ut med vanligt vatten. Däremot läggs det ner extra kräm på toppingen, och det är det som gör den så bra. Hur låter risotto med burrata, citrusskal och basilikaolja? I mina öron låter det ljuvligt, men det är kanske också för att jag vet exakt hur god den är.

Grunden är alltså en Risotto in Bianco. En helt vanlig vit risotto. Enklast möjligast. Lite lök, lite vin, lite parmesan, lite smör. När du fått till en krämig och god konsistens, lägger upp den på djupa tallrikar och toppar med inkråmet i en burrata (eller stracciatella di burrata om du kan få tag på det i Sverige), skal från apelsin, ctron och lime och så avslutar du med basilikaolja. Kanske några varv med pepparkvarnen också, sedan är du hemma.

Hade jag varit du, hade jag gjort risotto med burrata redan i helgen. Hela receptet hittar du här nedan. Och om du undrar hur du ska montera en risotto till perfektion, kan du läsa om La Mantecatura här.


Kommentera mera!


Looking for Something?