Brownies med Hasselnötskräm

När jag hade covid för några veckor sedan tappade jag både smak och lukt. Inte helt och hållet, men den var nog nere på cirka 20 procents styrka, av vad den brukade vara. Jag fick panik, naturligtvis. Ångest över att det kanske skulle bestå i flera år. Man har ju hört skräckhistorier. Så här i efterhand vet jag att jag inte hade behövt oroa mig. Smaken kom tillbaka någon vecka efter att jag blev frisk. Men varför skriver jag nu det här då? Jo, men det var rätt intressant att under hela tiden med covid, var choklad det som smakade mest som vanligt. Just av den anledningen bakade jag brownies med hasselnötskräm. Vad synd om mig, som liksom var *tvungen* att käka brownies.

Dessa brownies kom egentligen också till för att jag fick ett paket skickat till mig från Italiansson som ett litet get-well-soon-paket. Otroligt generöst. Utöver pasta och tomatsås, var det också fullpackat med chokladknappar, italiensk kakao och hasselnötskräm – precis rätt ingredienser för att göra goda brownies. Sagt och gjort, bakning blev det. Dessa blir sådär perfekt kladdig och gojsiga, så som jag vill a brownies ska vara. Ännu godare blir de efter en natt i kylen.

Vill du testa en annan typ av brownies, kan du prova dessa bananbrownies med jordnötsswirl.


Kommentera mera!


Looking for Something?