Friterat Libabröd med Aubergine & Burrata

Sedan jag började samarbeta lite med Vetz Aperitivo, och de bad mig göra tilltugg till deras dryck, har jag fått lite utav en förkärlek att hitta på roliga smårätter att servera till en aperitivo. En aperitivo i Italien kan vara väldigt sparsmakad, eller otroligt grandios – beroende på vilket ställe du går till. Gemensamt är dock, att det oftast är tilltugg av det enklare slaget som serveras till drinken. Jag kände dock, att jag ville ta det steget längre. Tilltuggen ska vara enkla. Men också generera stora smaker. Något du enkelt kan få till med friterat libabröd.

Att dela libabröd i mindre bitar och fritera i rapsolja, är världens godaste grej. Det blir nästan som chips, men det är mer hållbara, vilket gör att du kan enkelt toppa dem med något gott utan att de – för att säga det på skånska – soggar ihop. Denna gång valde jag att steka på tunna skivor aubergine. varje skiva toppade jag sedan med lite parmaskinka, lite burrata, ett basilikablad, salt och peppar. Rulla ihop allt till en rulle och lägg på ditt friterade libabröd. Svårare än så är det inte att fixa till ett snabbt och lätt tilltugg till drinken.

Ost är ofta involverat i mina tilltugg. Här finns en version med parmesan-cannoli fyllda med ricotta.

Kommentera mera!


Looking for Something?