Cannoli Salati

Jag fick en 2,5 kilo tung parmesanost i julklapp av Parmigiano Reggiano för några veckor sedan. En helt underbar julklapp som jag kommer ha glädje av i matlagningen framöver. Lägg därtill, att jag redan hade ett kilo parmesanost hemma sedan mitt pressresa till Parma. Jag älskar ost, missförstå mig rätt, men nu gäller det att komma på kreativa sätt att använda upp den. Det är där dessa cannoli salati kommer in i bilden.

Cannoli salati är precis vad de faktiskt låter som, salta cannoli. Normalt sätt är ju dessa läckerheter från Sicilien gjorda med en sötare deg som friteras och fylls med mjuk och len ricotta. Inspirationen kommer alltså från dessa vanliga cannoli siciliani, men denna gång valde jag att göra dem på mitt sätt. Och det visade sig vara ett ypperligt sätt där resultatet passar perfekt att servera till fredagsdrinken eller som förrätt på en middag.

Det hela är väldigt enkelt. Riv parmesanosten fint. Du behöver cirka 16-18 gram parmesanost per cannoli. Lägg sedan parmesanen i en cirkel i en stekpanna över medelvärme. Låt osten smälta, rulla den sedan över ett litet cannoli-rör och låt den svala. När röret stelnat kan du fylla det med en kräm gjord på ricotta, gräslök, citronskal, salt och peppar. Hur gott? Så gott! På Instagram visar jag tydligare hur jag gör, gå in och titta där vettja!

Kommentera mera!


Looking for Something?