Tjocka Citron- och Vallmopannkakor

Det här mina vänner, är mitt mest sparade recept någonsin på Instagram. Och jag förstår varför. Pannkakor har en tendens att få salivet att rinna till hos oss. Och när de är så här goda så blir det liksom njutning upphöjt i kvadrat. Jag vet inte hur länge jag har försökt få till ett bra recept på tjocka pannkakor. Ni vet, sådan man ser i amerikanska filmer och på trendiga caféer. Men de blir ju aldrig lika perfekta hemma. Den där buttermilken som alla amerikanska recept innehåller går ju inte att finns på svensk mark. Och även om du påstås kunna göra egen buttermilk av mjölk och citronsaft, så blir det inte samma sak.

Så vad är lösningen? Jo, att komma på ett recept på tjocka pannkakor som helt enkelt blir tjocka utan buttermilk. Jag bestämde mig därför för att göra en smet som var annorlunda i konsistensen. En smet som nästan var lite klistrig innan pannkakorna gräddades. Klistrig för att jag använde mindre vätska än normalt, i relation till mängden mjöl. Det låter ju som ett recept på riktigt torra pannkakor, men jag lovar er, att det var vägen till framgång.

Det var så många som skrev till mig, att de kommer göra detta recept i helgen. Och jag kommer göra samma sak. Det blir pannkakor varje söndag från och med nu. Just dessa är smaksatta med citron och vallmo, men man kan ju experimentera med smaksättningarna så mycket man vill. Hör av er om ni kommer på en riktig höjdarsmak!

>> En annan typ av tjocka pannkakor, är dessa fluffiga japanska sufflépannkakorna som också är ljuvliga.


Kommentera mera!


Looking for Something?