Mafalde Corte con Sugo di Noci

Mafalde Corte con Sugo di Noci – eller på ren svenska: pasta med valnötssås, är en perfekt pasta att laga till när tiden är knapp men smaklökarna suktar efter sitt. Personligen har jag i skrivande stund tappat alla smak på grund av Covid, och är livrädd att det kommer bestå, men det pratar vi inte om nu. Det var nära att detta recept inte publicerades på Instagram. Helt enkelt på grund av att det var extremt svårt att få till en bra bild med ljuset Stockholm erbjuder för tillfället. Men sen tänkte jag om. För det här blev så gott att jag inte kunde behålla receptet för mig själv.

Vilken tur, för det blev direkt omåttligt populärt bland mina följare.

Det hela är så enkelt och kräver endast ett fåtal ingredienser. Jag använde mig av pastan mafalde corte, men det spelar egentligen ingen roll vilken pasta du tar. Eller, ska jag nu ändå lägga mig i, så tycker jag det ska vara en kort pasta framför en lång. Men i övrigt kan du bestämma själva. Deal?

Pasta med nötter eller frön är några av mina favoriter. Jag har tidigare exempelvis gjort den här bucatinin med mandel och citron, samt dessa paccheri med pistagepesto. Alla helt otroliga. Och nu lägger vi till denna valnötspasta i samlingen. Buon Appetito!


Kommentera mera!


Looking for Something?