Pistagesemlor

Har ni hört något så ljuvligt som pistagesemlor? Smaka på ordet? Visst är det nästan så att man njuter bara av att tänka på det? Föreställ dig en fluffig kardemummabulle. En kardemummabulle som fylls med pistagemassa, pistagekräm och lättvispad grädde. Jag vet inte hur ni känner, men för mig är det den ultimata fikan. Och då är jag inte ens ett stort fan av semlor. Men när det kommer till pistagesemlor, förändras allt.

Ni som följer mig blev nog inte särskilt förvånade när jag publicerade ett recept på just pistagesemlor. Jag har ju som mål att bli pistagekrämens ansikte utåt, och jag tycker faktiskt jag är på god väg. Det finns redan gott om recept med pistagekräm på hemsidan. Och inte bara pistagekräm, men också pistagenötter rent generellt. Jag älskar verkligen den nöten.Dessa semlor gjorde jag nu när jag befinner mig i Stockholm. Jag lånar två kompisars lägenhet en månad. Gillar ju miljöombyte. Deras lägenhet är så härlig och köket är nyrenoverat vilket inspirerar till matlagning och bakning. Det enda negativa är, att de inte har någon bakmaskin. Så jag fick knåda kardemummabulledegen för hand. Något som visade sig vara svettigare än ett crossfit-pass. Men i slutändan var det ändå värt det. Pistagesemlor. Jag säger då det. Ni måste göra dessa!


Kommentera mera!


Looking for Something?