Sparristaco i Parmesanskal

De flesta av mina bästa idéer i köket, kommer till mig när jag har få ingredienser att arbeta med. Eller när jag har ett gäng slattar och rester kvar i kylen, som jag måste använda upp innan de blir kassa. Precis så var det i detta fall, när denna sparristaco kom till världen. Jag hade några sparrisar kvar. En parmesanskalk. Och ricotta från denna pasta med sparris som jag gjorde tidigare i veckan. Vips, var idén till sparristaco född.

Och förlåt, men är det inte en genialisk idé? Att göra tacoskal av parmesan? Fylla dem med en ricottakräm och toppa med stekt sparris. Jag vill aldrig äta svennetacos igen. Eller jo, det vill jag. Men dessa är värda att göra några gånger däremellan.

Att göra egna tacoskal av parmesan är inte svårt. Det kräver dock att du inte lämnar spisen och att du arbetar fort. Parmesanen smälter nämligen rätt snabbt i stekpannan och när den väl gjort det är det dags att lyfta ut skalet innan det bränns. Här måste du jobba snabbt efter som parmesanen stelnar när den tas bort från värmen. Jag använde mig av ett vanligt ugnsgaller för att forma/hänga skalen – men du kanske har någon annan typ av ställning som fungerar? Använd då den!

Vill du se en reel på dessa sparristaco? Då hittar du den på Instagram, här!


Kommentera mera!


Looking for Something?