Gnocchi all’Amatriciana

Nyss hemkommen från Rom där jag åt både Carbonara och Cacio e Pepe – som man ju sig bör när man besöker den italienska huvudstaden. Men staden är ju även känd för ytterligare två pastarätter – Amatriciana och Gricia. Dessa hann jag inte äta under mitt korta besök. Men det gör ju inte så mycket, eftersom det är relativt lätt att slänga ihop på hemmaplan. Så idag föll valet på Amatriciana – en tomatsås som innehåller både guanciale, vitt vin och chili. Otroligt smakrik och härlig.

Normalt sätt serveras naturligtvis tomatsåsen till pasta – bucatini för att vara mer precis. Men det går ju att variera efter tycke och smak – eller vad som finns hemma i kyl och skafferi. Idag hade jag gnocchi hemma med kort hållbarhetsdatum, valet föll på dem. Det visade sig att tomatsåsen passade lika bra till små potatisdumplings som till pasta.

Vill du veta varför Amatriciana hetter just Amatriciana? Då kan du läsa det här, där du också hittar mitt klassiska recept på Bucatini all’Amatriciana. Läs det, så kanske du lär dig något nytt. Det är ju inte sällan en italiensk rätt kommer med en historia.

>> Glöm inte att följa mig på Instagram för dagliga uppdateringar och recept


Kommentera mera!


Looking for Something?