Grillad Croissant fylld med Jordnötssmör, Banan & Choklad

Jag är ett riktigt frukost-fan. Det vet de flesta som 1) känner mig, 2) följer mig både här och på Instagram. Det finns liksom ingen bättre start på dagen än att omtänksamt laga frukost och brygga kaffe, för att sedan slå sig ner i soffan framför Nyhetsmorgon. En lugn start på dagen, det förtjänar vi alla.

När jag inte jobbade hemifrån (och var mindre flexibel med min tid), då gick jag alltid upp en timme tidigare än jag behövde – just för att kunna starta dagen med frukost i lugn och ro. Så värt det.

Den senaste tiden har jag dock känt mig lite oinspirerad när det gäller frukost. Jag har inte varit sugen på något annat är tjock grekisk yoghurt med färsk frukt, bär och lönnsirap. Det vattnas nästan i munnen på mig även nu när jag skriver om det. Jag har snöat in på en sorts frulle helt enkelt, något jag aldrig trodde skulle hända.

Men idag bröt jag mönstret, tro det eller ej! Jag gick förbi en påse croissanter i affären och kände direkt att jag ville ta hem dem, ta hand om dem, äta dem. Pimpa dem. Så istället för en tråkig croissant (ja, de är rätt tråkiga när de kommer från en påse i en butik), så gjorde jag världens bästa grej.

Lyssna på det här: dela croissanten i två delar. Bred jordnötssmör på båda halvor. Toppa med skivad banan och mörk choklad. Lägg på locket och stek i en stekpanna (med en tyngd ovanpå) (eller använd ett våffeljärn). Et volià! Världens godaste lyxfrukost är klar!

>> Från pimpad croissant till pimpad toast – det här kan du också göra till frukost

Kommentera mera!


Looking for Something?