Blondies med Rabarber & Kardemumma

Senast igår skrev jag på Instagram att jag hade noll lust att stå i köket. Jag tror det har med värmen att göra. Så fort det blir varmt och kvavt tappar jag aptiten. Vill bara äta melon och tomater hela dagarna och det är i princip också vad jag gör. Med en eller annan ostmacka däremellan. Alltså dessa dagar då det är runt 28 grader i Sverige och jag håller på att tuppa av, tänker jag på hur jag har klarat nio somrar i Milano där temperaturen är 10 grader varmare dessa månader. Och så inget hav i närheten. Världens sämsta sommarstad, det kan jag intyga. (Men i övrigt väldigt nice). Men nu var det inte Milano och sommarväder vi skulle tala om. Utan dessa blondies med rabarber och kardemumma. Jag fick nämligen plötsligt tillbaka mitt baksug.

Det bara kom över mig sådär plötsligt. Jag satt i trädgården och jobbade. Lyfte upp blicken från skärmen och den landade på rabarbern i grönsakslandet. Som en blixt från en klar himmel var det en inre röst som skrek BLONDIES! MED RABARBER! OCH KARDEMUMMA! Så det var bara att skrida till verket, styra stegen mot närmsta matbutik och inhandla vit choklad och farinsocker. Resten fanns hemma.

Blondies med rabarber och kardemumma kan vara den mest optimala smakkombinationen där ute. Jag hoppas verkligen ni testar dessa. Ja men ni ser ju bara på bilderna! Perfekt kladdig och helt oemotståndliga.

>> Testa även dessa blondies med citron och vallmo


Kommentera mera!


Looking for Something?