Linguine med Zucchinipesto & Burratakräm

Det figurerar redan en hel del pastarecept med zucchini på denna hemsida. Som det här på Pasta alla Nerano till exempel. Eller detta med zucchini, burrata och pangrattato. Det går helt enkelt inte att sticka under stol med, att kombinationen pasta + zucchini är en av mina absoluta favoriter. Den här versionen med zucchinipesto innehåller också burrata och pangrattato, precis som i receptet jag just nämnde. Men tillagningen skiljer sig vilket gör att resultatet också ser annorlunda ut. Tänk vad bra att man kan variera sig inom samma ramar.

Denna gång valde jag att mixa burratan till en kräm med lite av sitt eget spad. Krämen lade jag under pastan och när du surrar upp pastan på gaffeln, följer krämen liksom med i lagom doser. Hur smart? Och framförallt, hur gott? Jag kommer utveckla konceptet burratakräm framöver. Känner direkt att jag kommer vilja mixa den med ‘Nduja vid något tillfälle.

Tills dess förblir den neutral. Istället får min zucchinipesto stå för de stora smakerna. Enkel att göra är den också. Som de flesta av mina recept, faktiskt.

>> Missa inte att följa mig på Instagram för mer kontinuerliga uppdateringar från Italien och livet


Kommentera mera!


Looking for Something?