Ugnsbakade Fikon till Frukost

Fikonen är här! Bästa frukten. Så allsidig. Tänk vad gott på ostbrickan. I såsen. Till kycklingen. Eller i frukostskålen. Ett riktigt enkelt sätt att förgylla din morgon på, är att göra ugnsbakade fikon. Smaksätt dem med lönnsirap och någon god krydda och låt dem baka i ugnen medan du duschar, sminkar dig eller något helt annat. Det behöver liksom inte vara svårare än så. Resultatet kan du toppa både yoghurten eller gröten med. Eller varför inte på mackan?

Jag valde att smaksätta mina fikon med fänkålsfrön. Vilket jag inser är rätt ovanligt. Men jag älskar att baka fänkålsfrön, oavsett om det är till söta eller salta rätter. De blir så crunchiga och ger så mycket smak. Laktritstoner är dessutom gott till fikon. Hade jag haft apelsin hemma hade jag dessutom marinerat fikonen i det. Men nu fick jag ta citron istället. Och kanel. Kardemumma hade inte heller varit fel. Nä, men ni fattar grejen. Något sött + kryddor = marinad.


Kommentera mera!


Looking for Something?