Bakad Pistagecroissant

Det är inte ofta jag har croissanter hemma, det ska jag erkänna. Det händer främst när jag har besök i Milano och jag vill bjuda mina gäster på en något sånär italiensk frukost. Helst köper jag ju då färska croissanter från baren runt hörnet, men ibland får en påse från butiken duga. Problemet är dock att jag alltid får croissanter över, eftersom jag helst äter yoghurt till frukost. Och dagsgamla croissanter är faktiskt inte mycket att hänga i julgranen.

Om du inte förädlar dem, vill säga.

Om du inte levt under en sten den senaste tiden, har du säkert sett en mandelcroissant någon gång i livet. Kanske på Instagram. Kanske i verkliga livet. Eller har du till och med haft turen att äta en? Det är något av det godaste som finns. Ofta är de fyllda med en frangipane (en mandelröra som inte är en mandelmassa) och toppade med flagad mandel.

Jag tog inspiration från den populära mandelcroissanten men ändrade mandel till pistage. Någon närmare förklaring till varför behövs inte, om ni känner mig. Utöver pistage-frangipanen fylldes den dessutom med pistagekräm. För ska man go all in, kan man lika gärna göra det ordentligt.


2 Kommentarer

 1. Anne-Li
  17 september, 2022 / 21:44

  Jag var tvungen att testa och det blev inga kvar kan jag säga😃

  • Louise
   Författare
   20 september, 2022 / 16:18

   Precis så det ska va 😀

Kommentera mera!


Looking for Something?