Friterad Salvia

Det finns en sak som växer bättre än allt annat i mammas trädgårdsland. Tomaterna glider in på en välförtjänt andraplats, men salvian är den stora vinnaren. Vilken kravlös växt. Den bara frodas där den står och liknar mer en buske nu för tiden, än en ört. Tacksamt för mig, för salvia är en av mina absoluta favoriter. Med den kan man göra mycket. Bryna i smör såklart. Men även göra parmesankex av. Eller varför inte servera till toskanska gnudi? Pumpahummus med salvia är också gott. Men nu ska ni få det godaste receptet av dem alla. Friterad salvia. Läs det igen.

Friterad salvia är precis vad det låter som. Inga konstigheter alls faktiskt. Du doppar bladen i en frityrsmet och steker tills de blivit gyllene och krispiga. Hur kan något enkelt smaka så gott då? Jo för att salvian är god i sig själv och vem älskar inte friterat?

Hade jag varit du hade jag gjort en stor sats med en gång – jag lovar nämligen att dessa kommer gå åt. Sätt fram dem i en skål och servera till drinken som ett tilltugg. Också jättebra till dig som ska ställa till med italiensk afton och letar efter något snacks till aperitivon.


Kommentera mera!


Looking for Something?