Saftig Äppelkaka med Hemmagjord Vaniljsås

Jag hade kunnat skriva att det inte riktig är säsong för äpplen än – men sedan ändrade jag mig, för är inte äpplen alltid i säsong nu för tiden? Dock blir möjligen denna äppelkaka något godare om du använder svenska höstäpplen, för det är ju något av det bästa vi har.

Jag skriver ”vi har” trots att jag befinner mig i ett annat land.

Nåväl. Äppelkaka är i alla fall gott året om, och den här versionen har precis alla rätt. Den är fullpackad med äpplen, innehåller brynt smör (!), och är dessutom supersaftig. Och som grädde på moset – eller i detta fall vaniljsås på kakan – så toppas den just med hemmagjord vaniljsås.

Åh, finns det något svenskare? Så gott. Jag vet att det finns en uppsjö med recept på äppelkakor, men testa den här varianten nästa gång – ni kommer inte ångra er.


Kommentera mera!


Looking for Something?