Linguine med Svartkål, Kantareller & Citron

När det ska gå fort och vara gott, då är väl ändå pasta det enda rimliga svaret? Älskar älskar älskar. Alltså tanken på att jag inte åt pasta – eller gluten över huvudtaget – under 2,5 år är så skrattretande. Jag dejtade en snubbe som var glutenintolerant och la själv av med gluten i ren sympati. Slutade dejta honom efter tre månader men fortsatte alltså att inte äta pasta i ytterligare drygt två år. Hallå?!?! Haha, glad att jag till slut insåg att ett liv utan pasta är ett halvt liv. Men sensmoralen i detta kan väl ändå sammanfattas som: ändra er inte för någon. Speciellt inte en glutenintolerant kille. Så ovärt.

Anyhow, låt oss fokusera på dagens linguine med svartkål, kantareller & citron.

Bortser du från basvaror som smör, olja, salt och peppar, innehåller denna pastarätt endast fem ingredienser. Det är sådant som man ofta har hemma. Eller, kantareller har man kanske inte alltid hemma – men du kan enkelt byta ut dem till en annan svamp om du vill. Det hela går snabbt, allt är väldigt enkelt, och middagen är klar på ett kick. Snabbmat på italienska, med andra ord.

Om du inte vill äta linguine med svartkål och kantareller, kan du istället satsa på denna bucatinin med brynt smör, citron och mandlar. Den går också superfort att göra, och är så god!

Och så en liten påminnelse: glöm inte att följa mig på Instagram. Okej, hej!


Kommentera mera!


Looking for Something?