Tomatsoppa med Stracciatella di Burrata och ’Nduja

Jag fick ett sådant otroligt sug på tomatsoppa med makaroner häromdagen. Fick mig att tänka på förskolan, kanske lågstadiet. När soppa med makaroner var en grej. Har nog inte ätit kombinationen sedan dess, om jag ska vara ärlig, så det är rätt otroligt att suget kan komma tillbaka efter nästan 30 år. Smakpreferenserna har dock ändrats något, så för att ta med soppan in i vuxenlivet lade jag bara till lite extra topping. Låt mig därför presentera er för tomatsoppa med stracciatella och ’Nduja. Och när jag säger stracciatella, då vet ni väl att jag pratar om osten, och inte om glassen?

Den här tomatsoppan är världens enklaste, innehåller bara ett fåtal ingredienser och går snabbt att göra. En perfekt lunch om du frågar mig. Jag som för tillfället inte har lika mycket tid att laga mat som jag hade för några månader sedan, har fått en helt ny uppskattning för soppor. De är enkla att göra flera portioner av på en och samma gång. De är mättande. Fulla av smak. Och går att variera i en oändlighet. Jag kommer definitivt laga denna tomatsoppa med stracciatella och ’Nduja igen.

Om tomatsoppa inte är din grej, kanske jag kan fresta med den här Minestronen istället? Eller varför inte denna krämiga majssoppan med miso som blev en stor favorit förra året. Näst på tur för min egen del blir nog en Ribollita – en typsik toscansk soppa där man använder upp sina rester på bästa vis.


Kommentera mera!


Looking for Something?