Minestronesoppa

Kan väl inte direkt påstå att minestronesoppa är den mest fotogeniska maträtten där ute. Men som vi vet, är utseendet inte allt. Och jag har varit otroligt sugen på soppa de senaste dagarna, så idag slog jag till. Minestronesoppa är ju verkligen inga konstigheter att få till. Ett gäng grönsaker delas i mindre bitar och kokas i buljong. Voilà, sedan är det klart. Men hur kan det då bli så gott? Det finns det olika anledningar till, men jag har ett extra ess i skjortärmen.

Hemligheten till att sätta guldkant på minestronesoppan, är att slänga ner några bitar parmesanskalkar i blandningen. Ja, du läste rätt. Skalken på parmensanbiten innehåller jättemycket smak – det är ju egentligen bara vanlig parmesan, som fått ta emot luft och andra yttre omständigheter som gjort ytan hård. Men smaken, den är den samma. När du slänger ner skalken i ett långkok, blir den mjuk och härlig och frigör en massa umami till soppan. Kan varmt rekommendera.

Jag tycker om att ha en varierad blandning grönsaker i min minestrone – men jag vill understryka att du inte måste följa mitt recept till punkt och pricka. Ta de grönsaker som finns hemma vettja. Det är en perfekt soppa att göra när du ska rensa kylskåpet.

>> Gillar du soppa kommer du säkert också tycka om den här rostade tomatsoppan med labnehbollar


Kommentera mera!


Looking for Something?