Rostad Tomatsoppa med Labnehbollar & Basilikaolja

Jag gjorde en uppdatering på Instagram imorse. Det var fina bilder på en klarblå himmel, sol och blommande magnolia, med texten “våren är på väg”. Well. Det varade i ungefär 0,2 sekunder för sedan kom regnet tillbaka Milano igen.

Så, vårrätterna får vänta och istället fortsätter jag att äta värmande soppar.

Fördelen med att arbeta hemifrån är att jag har tid att rosta tomater i flera timmar. Så det gjorde jag idag. Att rosta tomater länge, på låg temperatur, gör att så många smaker kommer fram. Sötma. Syra. Djup. Mmmm. Har ni inte tid att rosta sådär länge, kan ni naturligtvis köra snabbversionen 30 min på 200 graders värme. Blir inte samma resultat, men gott, såklart!

Jag hade dessutom labneh kvar i kylen sedan mitt experiment förra veckan. Rullade till bollar och la ner i soppan. Älskade det. Blev så krämigt när de smälte i värmen. Har ni inte labneh, kan ni röra ner lite yoghurt i soppan för härlig syra.


Kommentera mera!


Looking for Something?