L’Altrimenti ci Arrabbiamo

Jag kommer fortfarande ihåg första gången jag fick nys om L’Altrimenti ci Arrabbiamo. Jag satt hemma i Sverige och längtade tillbaka till Italien. Scrollade Instagram som så många gånger förr och fastnade på en bild som en före detta kollega från Milano hade lagt upp. Hon var och åt lunch på ett ställe jag aldrig tidigare hört talas om. Något som för mig var oförståeligt, för det såg ut som ett ställe helt och hållet i min smak. Där och då, lades bilden till på min att-besöka-lista. Skruva fram bandet några månader och plötsligt satt jag där själv. Eller själv och själv – med mig hade jag mina tre kompisar i gruppen som numera går under namnet Lunch Ladies.

L’Altrimenti ci Arrabbiamo ligger i området Brenta i sydöstra Milano. Det är kanske inte det område du först och främst kommer att befinna dig i om du besöker staden. Men Porta Romana ligger inte långt härifrån, inte heller Fondazione Prada med alla dess utställningar. Det är, med andra ord, inte helt omöjligt att du trots allt har vägarna förbi. Men skulle du inte ha det, tycker jag att restaurangen är värd en omväg.

En bättre tisdagslunch

Inredningen är enkel men kurerad på bästa italienska vis. Träbord och stolar i olika stil samsas om golvutrymmet. I taket hänger vackra glödlampor och väggarna är putsade. Här och där hittar du några enkla dekorationer. Det är mysigt. Rätt belysning – vilket inte alltid är en självklarhet på italienska restauranger – gör att rummet känns välkomnande. Här vill man sitta länge och njuta av maten. Och precis det gjorde vi. Vad som började med en enkel tisdagslunch, slutade med vin i glasen och flera timmars samtal. Och pasta! Låt oss inte glömma pastan!L’Altrimenti ci Arrabbiamo har en lunchmeny där du får en primo, en secondo, vatten, vin och kaffe för 13 €. Ett otroligt bra pris, för maten håller verkligen hög kvalitet. Men du har också möjlighet att gå loss på à la carte-menyn, samma som de serverar till middag, och det var precis vad vi gjorde.

Jag valde spaghetti alla chitarra ai porcini (15 €), Ida åt paccheri al ragù di scampi (16 €), Maja nöjt av linguine allo scombro (13 €) och Linn tog en helt magiskt god mezzemaniche alla puttanesca (13 €). Priserna ligger kanske lite i överkant av vad du normalt betalas för pasta i Milano. Men det var så värt det. Älskade varenda tugga och kommer absolut gå tillbaka. Kanske till middag nästa gång, för att få ännu mer stämning med på köpet.

L’Altrimenti ci Arrabbiamo
Via Tagliamento, 4
Zon: Brenta

Öppettider
Mån: stängt
Tis-Lör: 12:00-14:30 | 19:00-22:30
Sön: 12:00-14:30

Kommentera mera!


Looking for Something?