Veganska Dumplings/Potstickers

Nu ska ni få ett tips från coachen: när ni sätter igång projektet “göra-dumplings-från-scratch”, kan ni lika gärna satsa på att göra dubbel sats (eller trippel), för de här godingarna går utmärkt att frysa. Och tro mig, ni kommer tacka er själva när ni kommer hem trötta och hungriga en kväll, och inser att middagen redan är mer eller mindre klar i frysen.

Jag älskar att göra dumplings. Det är så tillfredsställande att vika degen och se det färdiga resultatet. Dessutom är de så enkla att variera – fyllningen kan ni ju mer eller mindre göra precis som ni själva vill. Det vill säga, basera den på kött, fågel, tofu eller grönsaker, allt efter tycke och smak.

Gillar du asiatisk mat hittar du mitt recept på ångad aubergine i soja-vitlök-chilisås här

Idag valde jag att göra veganska dumplings, med morot och sötpotatis som bas. Ett bra tips när du arbetar med grönsaker, är att slänga i en matsked miso eller två, då får du en umamibomb direkt.

Vad är då skillnaden mellan dumplings och potstickers, kanske ni undrar? Jo, dumplings är enbart ångade, medan potstickers först steks i olja på en sida, för att sedan ångas klart under lock (med lite vatten i pannan). Jag föredrar faktiskt potstickers – då får du både en krispig och mjuk yta på en och samma gång. Dubbel vinst.


Kommentera mera!


Looking for Something?