Björnbärskaka med Hemmagjord Vaniljsås

Det har mer eller mindre blivit rutin för mig och pappa att åka och plocka björnbär i Saxtorpsskogen när jag är hemma på besök i Skåne på sensommaren. Vi har vårt ställe, som är fullt med björnbärsbuskar, och de flesta år är björnbären både stora, söta och lättillgängliga. I år däremot, var det nästan precis tvärtom. Bären var små, och taggarna tycktes ha fördubblats sedan förra året, för holy moly som mina ben såg ut efter att ha härjat bland björnbärsbuskarna en timme (och det trots att jag hade tjocka jeans på mig).

Nåväl, björnbären vi fick tag på var i alla fall söta och goda, och efter att ha frågat er på Instagram, vad ni tyckte jag skulle göra med dem, så föll valet på en kaka. Helt ärligt, så valde jag att göra en kaka mest för att jag ville dränka den i vaniljsås, för det är väl ändå det bästa med bärkakor och bärpajer? Älskar vaniljsås!

En annan sak som passar perfekt med vaniljsås är äppelkaka – recept här

Så, här får ni recept, både på en björnbärskaka och på en riktigt god vaniljsås. För det ena kan liksom inte existera utan det andra. Det är ett faktum. Kakan förresten. Söt, syrlig och knäckig. Alla rätt.


Kommentera mera!


Looking for Something?