Ångad Aubergine i Soja-Vitlök-Chilisås *skitgott*

Jag är en sann förespråkare av enkla recept. Det ska gärna gå fort när jag väl blir hungrig, för jag har en tendens att vänta in i det sista med att sätta igång med matlagningen, och då hinner jag lätt blir hangry innan maten är redo. Lösningen på problemet är att skapa recept som är fulla av smak men som tar max en halvtimme att laga. Ett vinnande koncept lika mycket för en hungrig singeltjej (hej!), som för småbarnsföräldrarna som har fullt upp med att göra kidsen nöjda.

Det är där det här receptet kommer in. Att ånga aubergine är från och med nu mitt favoritsätt att tillaga aubergine på. Det tar 15 minuter, sedan är den mjuk och krämig och perfekt i konsistensen. Efter att den är ångad kan du ju styra receptet lite vart du vill, men denna gång gjorde jag en enkel sås på soja, vitlök och chilli (bland annat) som jag dränkte auberginen med.

Nä, men alltså – det blev SÅ gott.

Typ topp 10 saker jag någonsin lagat. Så kände jag i alla fall när jag satt där med mina ätpinnar och tryckte in aubergineremsa efter aubergineremsa i munnen. Ge. Mig. Mer.

Lova att ni testar detta. Servera med ris om ni vill ha en mer komplett rätt. Jag åt stödmacka till, för att bli mätt, men det gör ni ju lite som ni själva vill.


Kommentera mera!


Looking for Something?