Havregrynsgröt med Ricotta

Behöver man egentligen ett recept på havregrynsgröt? Troligen inte. Kommer jag ge er ett ändå? Det kan ni ge er sjutton på.

Varför då då?

Jo, för att ni ska ni få mina två bästa tips för att få världens krämigaste gröt. Och sedan kommer ni tacka mig, för dessa tips kommer ta gröten till en helt ny nivå.

Tips 1: Precis alla recept man läser på havregrynsgröt säger att ration havregryn/vatten ska vara 1:2 (det vill säga 1 dl havregryn och 2 dl vatten). Men. Jag säger istället, öka vattenmängden till 1:3. Mer vatten och lägre värme på spisen gör att gröten måste få längre tid på sig för att gå ihop, och i detta fall är längre tid = krämigare resultat. Och med längre menar jag inte en evighet. Det går fortfarande realtivt snabbt.

Tips 2: Dagens höjdartips för att öka krämigheten, är dock att tillsätta några matskedar ricotta precis innan gröten är klar. Det gör så stor skillnad. Så. Det var allt. Inte alls komplicerat, eller hur?

Häll sedan upp gröten i djup tallrik och toppa med alla dina personliga favoriter och sedan är drömfrullen ett faktum.

Kommentera mera!


Looking for Something?