Muhammara – Paprikaröra från Syrien

Varför äta en röra när man kan äta två? På en och samma gång. Två röror i perfekt symbios. Baba Ganoush har ni säkert redan hört talas om någon gång. Men har ni någon gång hört namnet Muhammara?

Muhammara är en röd paprika-röra från Syrien, och jag snubblade över denna fantastiska kreation på Instagram för några dagar sedan. Efter en lång paus från matlagningen, där jag inte känt någon inspiration eller vilja till att ställa mig i köket, fick den där röran mig att vilja laga mat igen. Tänk va, att det enbart krävs rätt bild på rätt rätt, vid rätt tillfälle.

Jag har aldrig ätit Muhammara förr. Därför knarkade jag en massa recept från olika källor, innan jag själv komponerade ihop min egen version. Nu vet jag ju inte om den smakar autentiskt, men jösses vad god den blev.

Servera med bröd, till grillat, till baba ganoush (som jag gjort här) eller till något helt annat. Den här passar till det mesta!


Kommentera mera!


Looking for Something?