Cheesecake-limpan som tog Instagram med storm

Jag fick en helt genialisk idé för ett tag sedan. Jag vet inte riktigt hur den kom till mig för jag brukar nämligen inte ligga och tänka på cheesecake. Men just cheesecake var vad som figurerade i mitt inre och jag fick ett så otroligt sug efter att baka. Dock kände jag att det var ett projekt att hålla på och mosa kex och göra en botten. Ibland vill man ju bara ta alla genvägar som finns. Och det var precis så idén om att göra en limpa kom till.

Vad är en cheesecake-limpa kanske ni undrar nu? Det är helt enkelt ett bröd gjord på cheesecakesmet. Smeten hälls i en brödform – utan att du gjort någon botten – och så gräddar du den i ugnen tills den stelnat. Därefter är det bara att stjälpa upp ditt bröd på en skärbräda och skära dig en slice eller två när du blir sugen. Hur smart? Jag tycker, som sagt, att det är genialiskt. Och de flesta på Instagram höll med.

Du kan naturligtvis välja att toppa din cheesecake med precis det du vill. Det finns ju oändliga versioner av vanliga cheesecake där ute, så ta inspiration från dem. Jag toppade min med bär, krossade pepparkakor och mynta, och det är ett hett tips, för det var riktigt gott. Vad toppar du din med?

>> Gillar du cheesecake bör du testa den här veganska varianten som smakar semla


Kommentera mera!


Looking for Something?