Ugnsbakad Saffransgröt med Hallon och Pistagekräm

Så fort jag befinner mig i Sverige, blir min frukost numera ganska så enhetlig. Det är för att jag har kärat ner mig totalt i den grekiska yoghurten från Larsa och det är därför det enda jag vill ha på morgonen. Mer eller mindre. Ibland måste jag dock variera mig, för att inte tröttna, och då kommer gröten oftast in i bilden. Vanlig havregrynsgröt kan man enkelt pimpa till (kolla till exempel in den här semmelgröten jag gjorde förra året). Men det finns något som gör gröten ännu lite godare. Nämligen att ugnsbaka den. Att ugnsbaka gröt har ju blivit en trend på sociala medier det senaste året, och jag har provat min beskärda del av recept. Jag tycker dock flera av dem blir riktigt torra. Så här kommer min version. Precis så krämig som jag vill ha den. Låt mig presentera ugnsbakad saffransgröt med hallon och pistagekräm.

Jag har tidigare gjort en liknande gröt, då med citron, vallmo och blåbär. Denna ugnsbakade saffransgröt är dock lite mer julig, vilket var passande eftersom jag åt den för två veckor sedan, strax innan jul. Jag ligger lite efter med uppdateringarna här, som ni kanske förstår.

Jag tycker dock att man ska äta saffran oftare än bara i december. Är det inte lite märkligt egentligen, att vi koncentrerar användandet av en specifik krydda till bara en månad om året? Nä, mer saffran till folket. Ni kan börja med denna gröt!


Kommentera mera!


Looking for Something?