Gratinerad Fänkål med Pesto-Couscous

Gratinerad fänkål har förekommit på Primavera Content och min Instagram flera gånger tidigare. Det tillhör en av favoriterna. En typisk sådan där rätt som tar noll tid att göra, innehåller bara ett fåtal ingredienser – men resultatet kommer imponera på alla. Det är liksom svårt att tro, att fänkål kan smaka så gott. Men å andra sidan, vilken sak som täcks med ost, smakar inte gott?

Gratinerad fänkål kan serveras på flera olika sätt. Som ett tillbehör till något annat. Som huvudrätt. Eller som efterrätt. Nä, skoja bara. Servera inte detta till efterrätt om du inte vill göra dina gäster otroligt besvikna. För sött är allt det inte är. Tidigare har jag bland annat serverat den här fänkålen till arancini och saffransås. Det är en kombination som går rakt in i hjärtat och kan varmt rekommenderas.

Denna gång gjorde jag det så enkelt som möjligt. För, enklare än att koka couscous blir det väl inte? Den färdigkokta couscousen blandade jag med hemmagjord pesto (recept här), men jag tänker inte bli sur på er om ni köper färdiggjord. Ibland är det okej att ta genvägar. Toppa couscousen med fänkålen och strö över lite rostat bovete och några basilikablad. Där har du snabbmat på italienska när den är som bäst. Visste ni föresten att man använder mycket couscous i matlagningen på Sicilien? Närheten till Afrika har influerat ön i flera sekel.


Kommentera mera!


Looking for Something?