Broccoli & Zucchinisoppa med Miso & Lime

Häromdagen föll temperaturen för första gången under 25 grader i Milano. Och jag blev genast sugen på soppa. (Dock ska tilläggas att det senare blev varmt igen och jag fick dricka iskaffe för att svala av mig – det svajar lika mycket som humöret ibland).

Valet av soppa var enkelt: det fick baserats på det som fanns hemma. Jag är numera världens största fan av zucchini, så det finns alltid hemma. Och efter lördagens besök på marknaden hade jag också broccoli i kylen. Så ja, svårare än så var det inte att bestämma soppbas.

För att sätta extra smak tog jag inspiration av den här majssoppan med miso. Det är kanske den godaste soppa jag någonsin har gjort, och det tycker ni nog också för ni gick banans på Instagram när jag publicerade receptet tidigare i år.

Så jag slängde ner miso även i denna soppa, och det gjorde hela skillnaden. Miso alltså. Kommer alltid fortsätta att prisa denna smaksättare.


Kommentera mera!


Looking for Something?