Spaghetti Aglio, Olio e Peperoncino

Om vi ska prata italiensk snabbmat, finns det några rätter som direkt kommer på tal. De flesta involverar naturligtvis pasta, för få rätter innehåller så mycket smak och går så fort att göra, som en god pastarätt. Cacio e Pepe tillhör naturligtvis en av favoriterna när det ska gå snabbt och innehålla få ingredienser. Men det finns faktiskt en pastarätt som går ännu snabbare. Och den är vegansk, till på köpet. Jag pratar om spaghetti aglio, olio e peperoncino.

Hemligheten bakom en bra aglio, olio e peperoncino är att använda prima ingredienser. När en pastarätt enbart innehåller fem ingredienser, då gäller det att dessa ingredienser verkligen levererar. Därför tog jag tillfället i akt att öppna (världens snyggaste) olivoljeflaska från Ruffino dagen till ära. Jag fick den som gåva i en goodiebag när jag var på ett event med Folk o Folk och Stockholmfood för några veckor sedan och jag har väntat på rätt tillfälle att använda den. Idag var dagen kommen.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino översätts direkt till spaghetti med vitlök, olivolja och chili. I vissa fall, som i mitt, tillsätter man även färsk bladpersilja i mixen. Det finns flera olika sätt att göra den här pastan – vissa föredrar torkad chili, andra tar bort fröna i den färska chilin för att minska hettan. Vissa smaksätter oljan med hel vitlök, medan andra väljer att hacka eller skiva ner den. Oavsett hur du gör, kommer det garanterat gå snabbt att få fram maten på bordet. Den perfekta, italienska snabbmaten, helt enkelt.


Kommentera mera!


Looking for Something?