Mozzarella in Carrozza

Detta recept på mozzarella in carrozza gjorde jag i samarbete med Granarolo Sverige på Instagram. Jag älskar att se Granarolos ostar hemma i Sverige. Det är det självklara valet för många italienare och det känns nästan som att vara tillbaka i Milano när jag ser de turkosblå förpackningarna på hyllorna i matbutikerna.

Mozzarella in carrozza betyder bokstavligen mozzarella i en vagn. Det finns många hypotetiska förklaringar till varför den italienska version av grilled cheese fått just det namnet. En av dem är att färsk mjölk förr i tiden transporterades på vagnar men på grund av de ojämna vägarna skumpade mjölken så mycket i sin karaff att den blivit till färskost när den nått sin destination. Huruvida detta är sant eller inte, vet jag inte – italienarna är bra på att komma på historier. Men sant är i alla fall att detta är en ostmacka att testa nästa gång det vankas aperitivo.

Till skillnad från grilled cheese som är grillad, är mozzarella in carrozza en friterad ostmacka. Och vi vet ju alla att allt som är friterat är gott. Med ost från Granarolo får du till världens bästa cheese pull – kolla själv videon på min Instagram.

>> Här hittar du många fler recept där du kan använda mozzarellan från Granarolo

Kommentera mera!


Looking for Something?