Vaniljbullar med Lemoncurd

Dessa vaniljbullar med lemoncurd och pistagenötter är kanske de enda bullarna du behöver i ditt liv. Glöm alla mina andra bullrecept. Eller okej, om du vill titta på dem så hittar du dem här. Jag vill bara krydda lite, så att du förstår hur O T R O L I G A dessa bullar blev. Så saftiga. Så smakfulla. Jag bakade dem i min köksmaskin som jag fick av Kenwood i inflyttningspresent. Kanske var det därför de blev så goda. Jag som är van vid att baka mina bullar för hand, får alltid tillsätta extra mjöl för att få degen att släppa från fingrarna. Men denna gången, kunde jag låta maskinen göra jobbet. Och mindre mjöl, betyder mindre torra bullar.

Jag hade lemoncurd kvar i kylen, så det gick faktiskt väldigt snabbt att slänga ihop dessa vaniljbullar. Har du inte gjort egen lemoncurd, kan du naturligtvis använda köpt. Men vill du göra egen, så hittar du mitt recept här.

Jag hade inget pärlsocker hemma. Är egentligen inget större fan av det ändå. Så istället för det, toppade jag bullarna med sockerlag och hackade pistagenötter. Så himla bra. Bidrar både med färg och smak. Jag kan också passa på att meddela, att dessa bullar funkar utmärkt att frysa. Bara tina dem i ugnen när det är dags att bjuda på fika. Eller i mikron med en fuktig pappershandduk över, då bevarar du saftigheten.


Kommentera mera!


Looking for Something?