Doughnuts gjorda på potatismos (!)

Jag veeet. Det låter galet. Doughnuts med potatismos rimmar nog inte i de flestas öron, men hear my out.

Häromdagen hade jag några vänner på över på middag. Vi lagade smörstekt torks med haricots verts och potatismos. En klassiker. Dock gjorde vi potatismos för ett helt kompani, så när kvällen var över var kylen full av rester. Och jag… well, jag slänger aldrig rester.

Gillar du kombinationen torsk och potatis hittar du mer inspiration här

Däremot brukar jag sällan värma upp resterna som de är. Det är ofta lika med en tråkig middag som inte är tillfredsställande någonstans. Istället förädlar jag resterna. Förvandlar dem till något annat. Och det var just med detta tankesätt, som jag kom på idén att slänga ner potatismos i en doughnut-deg. Kanske helt galet enligt några av er. Och jag personligen visste ju inte om det skulle bli bra eller ej. Men testar man inte, får man inga svar. Och eftersom vi nu sitter här med ett nytt recept, innebär det som ni kan förstå, att planen gick i hamn.

Munkarna blev perfekta. Fluffiga och ljuvligt goda. Jag hade dessutom både kanel och ingefära i degen, så smaken påminner om pepparkaka och kanelbulle – absolut inte om potatis.

Testa dessa nästa gång du har potatismos över. Jag lovar att du inte kommer bli besviken.


Kommentera mera!


Looking for Something?