Aglio, Olio e Peperoncino + Lansering av Luna di Mezzanotte

Det är faktiskt rätt svårt att skriva ner ett exakt recept på aglio, olio e peperoncino. Varför? För vi har alla olika preferenser när det kommer till vitlök och hetta. Du kanske älskar vitlök, jag tycker personligen att vitlökssmaken ska vara subtil i de rätter jag äter. En annan kanske tåler massor av hetta, medan en tredje börjar svettas så fort de bara tittar på en chili. Ja, men ni fattar grejen. Svårt. Vad jag däremot kan göra, är att ge min allra bästa tips på hur man får till en krämig aglio, olio e peperoncino. Det finns nämligen några tick att ta till. Och jag har delat med mig av alla dem i denna highlight på Instagram.

Med det sagt vill jag berätta om en härlig kväll jag nyligen hade på Al Dente i Stockholm tillsammans med Nigab och en massa andra passionerade vin- och matälskare. Jag var inbjuden till lanseringen av Nigabs två nya viner, Luna di Mezzanotte Barolo DOCG 2018 och Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba DOC 2019. Två viner från Piemonte, som passar perfekt när det vankas pastakväll, risottokväll, charkkväll eller en helt annan typ av kväll tillsammans med vänner. Jag älskar dessa viner. Framförallt Barberan som är otroligt lättdrucken. Ja, jag har till och med varit och hälsat på Produttori di Govone som gör vinerna i Roero i Piemonte, och mer om det kan ni läsa här.Al Dente är en matstudio som ligger ett stenkast från Odenplan i Stockholm. Den drivs av italienska Samantha och hennes kollegor och allt är väldigt italienskt. Precis så som det ska vara. Under vår kväll tillsammans hos Al Dente fick vi lära oss att göra aglio, olio e peperoncino på riktigt. Det blev så himla krämigt. Jag fick beröm av alla italienskor på plats för mitt resultat. Stolt. Dock hade vi ost i stekpannan i slutet. Det har jag aldrig haft tidigare när jag gjort aglio, olio e peperoncino. Men jag tänker att om en italienska säger att det är okej, då är det okej. Och därmed basta.

Kommentera mera!


Looking for Something?