Saffransrisotto med Guanciale, Pistage och Burrata

Jag har bara en bild på det här receptet. En bild av rätt medioker kvalitet dessutom. Tagen i skenet av en diskbänksbeysning en sen kväll i Sumpan. En bild som verkligen sabbade mitt flöde på Instagram. Tanken var liksom aldrig att jag skulle dela med mig av denna rätt. Det var en rätt spontan rätt som kom till när jag skulle bjuda tre vänner på middag. Men vet ni. Det blev så sjukt gott. Så till den grad att det hade varit tjänstefel av mig att inte dela med mig av det. Så nu får ni det. Receptet på saffransrisotto med guanciale, pistagenötter och burrata. Ja men ni hör ju.

Saffransrisotto har jag gjort förr. I flera olika tappningar. Men vill man hålla det enkelt så kan man alltid utgå från den klassiska Risotto alla Milanese – en av min andra hemstads stora stoltheter. Btw, en tanke som just slog mig nu när jag skriver detta, är att jag är osäker på om jag någonsin ätit Risotto alla Milanese i Milano!? Faaen vad sjukt. Hur kan det ha gått 10 år utan en enda saffransrisotto? Måste lösa detta asap.

Denna gång gjorde jag dock klassikern lite mer fancypancy, genom att tillsätta både guanciale, pistagenötter och burrata. Tre favoriter skulle man kunna säga, som tåls att kombineras flera gånger om. Det blev den perfekta toppingen på min saffransrisotto, och dessutom bidrog fettet från guancialen med extra mycket smak. Man ska inte vara rätt för fett, det vet ni va? Bästa smakbäraren som finns!


Kommentera mera!


Looking for Something?