Linguine med Salsiccia, Broccoli och Parmesansås

Jag har flera gånger nämnt att det finns många heliga treenigheter i det italienska köket. Tomat, mozzarella och basilika i en enkel caprese är kanske den mest kända. Men det finns fler. Mer eller mindre kända. Idag tänkte jag att jag skulle presentera en ny för er, nämligen salsiccia, broccoli och parmesan. Tillsammans skapar de nämligen den perfekta såsen till linguine, spaghetti eller *insert valfri favoritpasta här*. Jag gjorde denna pasta helt spontant på det som fanns hemma. Salsiccan och broccolin var rester från något annat och en bit parmesan finns alltid i min kyl. Tänk vad bra det bli, när man gör slut på saker som finns i kylen innan man bestämmer sig för att köpa nytt.

Som vanligt är pastavattnet också en viktig medspelare i denna pasta. Det är fullt med smak (salt) och stärkelse vilket gör en fin struktur till såsen. Man ska inte vara rätt för att tillsätta vatten i pastasåen. Många tror nog att det gör såsen vattnigare (rimlig tanke), men om du bara ger det tid och ser till att arbeta in vattnet med hjälp av rörelse, så kommer det blir krämigt. Jag lovar.

Gör den här pastan när du vill äta något gott. När du vill imponera på någon du gillar. Eller när du bara behöver något värmande som ger dig en kram efter en lång dag. Salsiccia, broccoli och parmesan hörrni. Kom ihåg var ni läste det först.

>> Vill du ha fler förslag på salsicciapasta, så måste du testa det här receptet på Pasta alla Norcina


Kommentera mera!


Looking for Something?