Krämig Riskaka

Jag hann inte mer än landa i Milano efter en månad i Stockholm, förrän jag fick besök av Vickan och Mia. Guld. Har ju en ambivalent inställning till Milano just nu, så det hjälper alltid att få besök hemifrån. Då får jag visa upp staden från dess bästa sida och det hjälper faktiskt även mig själv att bli lite förälskad på nytt. Om än bara för en stund. Jag tog i alla fall med mig tjejerna till några av mina favoritställen. Ett av dem är Røst, som jag faktiskt endast besökt en gång tidigare. Men det var love at first sight. Och även denna gång levererade de från början till slut. Men det är kanske främst slutet jag vill prata om. För vi fick smaka på en riskaka som var något av det godaste jag ätit i efterrättsväg.

Kanske var det främst chocken att något som heter något så tråkigt som riskaka faktiskt kan leverera så mycket smak. Jag visste direkt att jag skulle vara tvungen att försöka mig på en egen variant på hemmaplan. Dock insåg jag också direkt, att det skulle bli svårt att sälja in den till er. Men lyssna nu mina vänner. Det här är en helt otrolig kaka. Citronen ger en så god smak och riskornen en rolig konsistens.

Dessutom håller den en evighet skulle det visa sig. Jag gjorde en hel form, men eftersom jag bor ensam och just denna tid inte hade någon att bjuda kakan på, stannade den kvar i kylen i över två veckor. Jag tog en liten bit då och då, och den var lika god varje gång. Även efter 14 dagar. Så, med det sagt. Gör denna nu, så har du fikat klart hela vägen fram till jul


Kommentera mera!


Looking for Something?