Amerikanska Pannkakor med Blodapelsin & Kardemumma

Jag har tidigare publicerat ett liknande recept på amerikanska pannkakor. Skillnaden är att den smeten hade citron och vallmo som smaksättning. Denna gång valde jag istället att smaksätta smeten med vanilj. Oavsett hur du väljer att göra, kan jag nästan lova dig, att du kommer älska dessa. Faktum är, att detta är mitt mest sparade recept på Instagram genom tiderna. Bara det säger väl allt? Det här är ett recept du måste göra.

Det finns en uppsjö versioner när det kommer till recept på amerikanska pannkakor. Jag tycker dock att många inte håller måttet. Det jag är ute efter, när jag gör mina amerikanska pannkakor, är nämligen att de ska vara höga, fluffiga och tuggiga på en och samma gång. Precis så blir dessa. Du ska inte bli rädd när du rör ihop smeten. Den kommer nämligen se superklistrig ut, men det är just det som gör att de håller formen i stekpannan.

Smeten innehåller för övrigt inget ägg, vilket gör att du enkelt kan göra dessa pannkakor veganska. Du behöver då bara byta ut mjölk och yoghurt till växtbaserade alternativ.

Hur du sedan toppar dem, det väljer du naturligtvis själv. Men jag kan säga er, att blodapelsin, nymalen kardemumma, lönnsirap och mynta smakade alldeles underbart. Testa vettja!


Kommentera mera!


Looking for Something?