Sfogliatelle Finte

Jag kommer absolut inte säga att detta är riktiga sfogliatelle. Gör jag det, kommer jag nämligen få hela Neapels bak-maffia efter mig. Däremot är dessa inspirerade av det goda bakverket från södra Italien – ett bakverk ni bara måste testa om ni besöker landet. Sfogliatelle består av en superkrispig deg i flera lager. Degen ska du kavla ut tunt i en pastamaskin innan du formar små snäckor av den. Snäckorna fyller du sedan med en en ricotta- och chokladfyllning. Ibland byter man ut chokladen mot pistage och då blir allt liksom ännu godare än man trodde var möjligt.

Det enda kruxet med sfogliatelle är, att degen är rätt besvärlig att göra själv. Så om man inte har en resa inplanerad till Neapel inom kort, hur ska man då göra för att få njuta av dessa godingar? Precis så gick mina tankar när jag kom på den briljanta idén att ta en genväg. Genvägen stavas smördeg. Detta halvfabrikat som går att använda till så mycket. I detta fall gjorde smördegen att det krävdes cirka noll deciliteter tålamod och 30 gram tid av mig att få klart mina sfogliatelle till mitt eftermiddagskaffe. Och sådana genvägar gillar man ju.

>> En annan grej som är gott att servera till kaffet är dessa blondies med rabarber, kardemumma och vit choklad.

Receptet finns här nedan. Och går du in på min Instagram finns även ett filmklipp som tydligare visar hur jag gör när jag formar snäckorna.


Kommentera mera!


Looking for Something?