Bananbröd med Pistagenötter

Vad är bättre än ett bananbröd? Ett bananbröd med pistagenötter, såklart. Ni vet väl att mitt mål i livet är att bli pistagekrämens ansikte utåt? Det har jag skrivit klart och tydligt i min bio på Instagram, och jag tycker ändå att jag gör ett gediget jobb för att nå dit jag vill. Det finns ju redan en hel del recept på denna blogg, som är fyllda med pistagnötter och pistagekräm. Som till exempel dessa kladdkakekakor med pistagekräm och vit chokladganache. Eller dessa pistagesemlor. Och missa för Guds skull inte della kolakakor med pistagefyllning.

Men nu var det bananbröd vi skulle tala om. Det finns ju redan en uppsjö recept på det ute på marknaden, men har ni någonsin gjort ett med pistagenötter i? Jag använder både finmalda pistagenötter i smeten, de blir nästan som ett mjöl, samt grovhackade pistagenötter på toppen för lite extra crunch. När jag skivat upp brödet toppar jag det dessutom med pistagekräm, hallon och lönnsirap. Pistage i kvadrat, skulle man kunna säga. Har ni hört något ljuvligare?

Jag älskar att göra bananbröd av övermogna bananer. Tyvärr har jag inte bananer hemma så ofta längre, men när jag kom tillbaka till Milano efter några månader i Sverige hade min fina kompis Linn preppat kylen med frukt och grönt. Bananerna blev dock liggande och det var ju tacksamt i detta fall. När de var tillräckligt övermogna stred jag till verket. Det tycker jag du också ska göra. Receptet hittar du här nedan som vanligt.


Kommentera mera!


Looking for Something?