Glutenfria Äppelpannkakor

Letar du efter ett nytt sätt att äta äpplen på? Är du trött på de gamla, vanliga bananpannkakorna? Vill du dessutom äta en glutenfri frukost som mättar gott? Ja, men då ska du läsa vidare om dessa äppelpannkakor för de prickar in precis alla dina önskemål.

Äppelpannkakor är egentligen inte mycket konstigare än att äta bananpannkakor. En frukt byts ut mot en annan bara. Jag lade dessutom till lite havregryn i smeten för att få mer struktur. Man hatar ju när smeten är helt omöjlig att vända i stekpannan – men det behöver du inte oroa dig för med dessa.

Äppelpannkakor är perfekta att göra när du har gamla äpplen över. När du river dem och blandar med ägg och havregryn, är det ingen som vet om de varit bruna eller inte. Jag serverar mina med lönnsirap och mandel – enkelt och gott. Men du kan naturligtvis toppa dem med precis vad du vill. Vill man lyxa till det hade jag satsat på mascarpone och kanel. Mumma!

Följ receptet nedan nästa gång du är på jakt efter en god, glutenfri frukost som går snabbt att göra. Fler recept på pannkakor hittar du här.


Kommentera mera!


Looking for Something?