Sötpotatispannkakor med Pistageströssel

Ni vet det klassiska receptet på bananpannkakor? Det vill säga en mogen banan och två ägg – världens snabbaste pannkakssmet. Well, grejen är den att du enkelt kan ta denna typ av pannkakor till en ny nivå via ett enkelt knep. Nämligen genom att byta ut den mosade bananen till mosad (ugnsbakad) sötpotatis. Voilà, du har precis gjort sötpotatispannkakor. Jag har för vana att göra detta om jag ätit sötpotatis kvällen innan. Då finns sötpotatisen redan klar i kylen och frukosten kan tillagas snabbt och lätt.

Sötpotatispannkakor är riktigt smarrigt. Precis som bananen bidrar sötpotatisen med naturlig sötma. Jag gillar dessutom att kombinera sötpotatis med kanel, både när jag ugnsrostar sötpotatis till salladen – och som här, i en sötare rätt. Sötpotatis och kanel är bästa smakkompisar.

>> Glöm inte att följa med på InstagramSötpotatispannkakor kan du naturligtvis servera som du vill. Men om du vill göra som jag, så fixar du snabbt till ett strössel gjort av pistagenötter och kokos. Varva sedan pannkakorna med turkisk yoghurt eller kvarg (eller mascarpone om du ska gå all in), hallon, pistagekräm och strössel. Varsågoda – världens godaste frulle.

>> Fler frukostrecept hittar du här


Kommentera mera!


Looking for Something?