Gratinerad Fänkål

Gratinerad Fänkål är en sådan där typisk rätt – eller okej, sidorätt – som jag aldrig hade ätit innan jag flyttade till Italien. Men i Italien syns den överallt. Inte minst i matvarubutikerna som ofta har sin egen lilla deli där de lagar hemmalagade maträtter att köpa med hem. En perfekt plats att uppsöka när man inte riktigt orkar laga mat själv, men gärna vill äta bra – och gott! Men gratinerad fänkål är en så enkel rätt egentligen. Och som ni kommer se i receptet så innehåller den endast en handfull ingredienser. Grejen är, att det inte behövs så mycket mer för fänkålen och parmesanen gifter sig perfekt med varandra.

Vad kan du då servera den här gratinerade fänkålen till? Well, är du köttätare, så kan du servera den till det mesta. Den är jättegod att servera till grillat. Föredrar du att äta vegetariskt, kan du göra som jag och t.ex. slänga ner den i en couscous-sallad. Vill du lyxa till det på riktigt, då gör du som jag har gjort här. Det vill säga pimpar den med linser, saffransarancini och saffranssås. För saffran passar också utmärkt till fänkål.

Ja men ni hör ju. Det finns massor av möjligheter för den här gratinerade fänkålen. Och det bästa med den är att det är världens snabbaste sidorätt, så du kan göra den flera gånger om – om du så vill.


Kommentera mera!


Looking for Something?